Beschrijving

Bent u op zoek naar een schitterend familiehuis met veel mogelijkheden?

In een kleine villawijk in het buitengebied van Zalakaros, Hongarije, ligt dit familiehuis bestaande uit drie woningen in één! Dit onder architectuur ontworpen landhuis heeft het!

Het landhuis is gelegen op een schitterende locatie, op loopafstand van bossen en landerijen in een rijk gebied vol van thermale baden. Op 8 km ligt het kleine, idyllische Balatonmeer (Kiz Balaton).

In de directe omgeving vindt u scholen, winkels, hotels, restaurants, terrasjes, parken en wandelgebieden, sport-, thermen, zwem- en wellnessclubs. Zalakaros is met ca. 2200 inwoners beroemd om haar luxe thermale baden, waar mensen al eeuwen tot rust kwamen. Het landhuis ligt temidden van de natuur dichtbij de grens met Oostenrijk en Slovenië. Steden als Budapest, Zagreb, Wenen en Bratislava liggen op minder dan 200 km afstand.

Het elektrisch te openen smeedijzeren hek neemt je mee naar het landhuis dat is voorzien van een inpandige garage en twee afzonderlijke studio-appartementen en een royale zelfstandige woning. 

Het zijn dus in feite drie woningen. Het landhuis is daardoor zeer geschikt voor praktijk aan huis, voor bewoners met kinderen of kleinkinderen, om uw vrienden of gasten te ontvangen of te verhuren als B&B.

In het doodlopend rustige straatje waarin het huis gelegen is zijn voldoende parkeerplaatsen. De garage heeft plaats voor een auto en op het terrein van 800m2 kunt uw meerdere auto’s kwijt.

Het pand heeft een lengte van ruim 21 meter en meet op het breedste punt 12 meter. 

In de tuin aan de achterzijde van het huis is het mogelijk een zwembad en eventuele uitbouw te realiseren. Het pand is uitstekend gebouwd en geïsoleerd, waardoor de energielasten laag zijn.

De ingang van het hoofdhuis leidt naar een hal waarin zich aan de linkervleugel een volledig zelfstandig appartement van 40 m2 bevindt. 

Aan het einde van de gang leidt een trap naar het tweede, gelijksoortig zelfstandig appartement op de eerste etage van 36 m2. Beide studio- appartementen zijn voorzien van een zit-slaapkamer, keuken, badkamer met douche en toilet en een terras op het zuiden. 

Het hoofdhuis, rechts bij de ingang, vormt het hart van het pand. Zij beschikt over een fraai gevormde vide met een tot aan het dak met hout ingelegd plafond. Vanaf de entresol is ook zicht op de tuin en de verdieping met drie ruime slaapkamers en een badkamer. 

De drie grote openslaande deuren naar de tuin zijn voorzien van rolluiken en er is een terras aan de voorzijde. De open trap vormt een indrukwekkend staaltje architectuur.

De massief eiken keuken heeft een natuurstenen aanrechtblad, is voorzien van een Siemens keramische kookplaat, koelkast, bakoven en afzuigkap. De keuken ligt iets verhoogd ten opzichte van het woon- en eetkamergedeelte. Op de begane grond treft u nog een technische ruimte, toilet, kleine slaapkamer, berging.

Via de open trap, die zicht geeft op de entresol en de woonkamer, komt men bij de slaapkamers en (3e) badkamer. Het zicht vanaf de entresol op de woonkamer geeft een aangenaam ruimtelijk gevoel en onderling contact tussen twee woonlagen.

De drie slaapkamers van respectievelijk 10, 12 en 18 m2 bevinden zich aan de achterzijde van het huis en zijn allen voorzien van een terras.

De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, douche, bidet, toilet en vloerverwarming.

Het landhuis is tussen 2008 en 2010 vanaf casco door de eigenaar, een Nederlands ontwerper, zowel binnen als buiten, met moderne materialen afgebouwd en zeer goed onderhouden.

De uitzonderlijke architectuur in combinatie met gebogen gesausde met glasvezeldoek beklede wanden, de tegel- en parketvloeren en het trappenhuis met de vide geven het landhuis een solide en vorstelijke uitstraling.

Het landhuis heeft met haar twee extra appartementen – drie woningen voor de prijs van één! – veel mogelijkheden en ligt goed gesitueerd. 

Kortom; een instap klaar landhuis, een perfecte combinatie van locatie, ruimte en privacy.

 

Prijs : € 229.000,- Kosten Koper

 

Zalakaros is een stadje (város), kuuroord en gemeente in het Hongaarse comitaat Zala. Zalakaros telde 1748 inwoners in 2007 en 1.939 inwoners in 2016.

In Zalakaros werd in 1962 een warmwaterbron ontdekt en in 1965 werd het thermaalbad geopend. Het thermaal water is rijk aan mineralen en is onder andere goed voor reumapatiënten. Sinds 1965 is het stadje dus een belangrijk kuuroord in de provincie Zala. Ook na de omwenteling in 1989 behield de plaats haar toeristische profiel, er kwam echter wel concurrentie van nieuwe kuuroorden in de omgeving. Zalakaros kreeg in 1997 stadsrechten van de Hongaarse president en is daarmee de kleinste stad van Hongarije.

De omgeving van Zalakaros is aantrekkelijk voor toeristen. Het gebied is bekend om de wijngaarden en fruitteelt en is heuvelachtig. Het natuurgebied Kis-Balaton is vlakbij en ook het Balatonmeer ligt niet ver van Zalakaros.

Video

Details

 • Woning ID: 93191
 • Prijs: €‎229,000
 • Woning Grootte: 225 m²
 • Perceeloppervlakte: 800 m²
 • Slaapkamers: 6
 • Kamer: 1
 • Badkamers: 3
 • Garage: 1
 • Garage Size: 36
 • Bouwjaar: 2008
 • Woning Type: Regio Balatonmeer
 • Woning Status: Verkocht o.v.b
 • OMS id: 3685

Adres

 • Stad Zalakaros
 • Provincie Zala
 • Gebied Dorp

Contactgegevens

GeGe Makelaardij
 • GeGe Makelaardij

Meer Informatie over deze woning

Vergelijk woningen

Vergelijken
GeGe Makelaardij
 • GeGe Makelaardij