Beschrijving

Zeer mooie ruime villa op een toplocatie!

Gelegen in de uitlopers van het Mecsekgebergte en naast Örfu midden in de Mecsekgebergte op 20 km afstand van het centrum van Pecs in de provincie Baranya ligt het mooie en welvarende en bekende dorp Abaliget. In het dorp bevinden zich een bakker, een buurtwinkel, een postkantoor en natuurlijk het onvolprezen Hongaarse dorpscafé. Er zijn veel fiets en wandelroutes en de omgeving is heuvelachtig en met veel natuur omgeven! De bereikbaarheid van en naar Abaliget is goed. Abaliget staat bekend om zijn druipsteengrot. In 1768 zocht de molenaar József Mattenheim naar de oorsprong van de beek die zijn molen normaal gesproken in werking hield. Omdat de beek was opgedroogd zocht hij naar de reden daarvan. Nadat hij de eerste grot van 38 m door was gelopen, die in gebruik was als wijn-kelder, ontdekte hij de ingang van de grote grot. Deze eerste grot wordt tegenwoordig ‘ Paplika ‘ (hol van de priester) genoemd. De wandelroute die u tegenwoordig nog kunt lopen is vijfhonderd meter lang en brengt u langs een onderaardse rivier en langs mooie rotsvormen en druipsteenformaties.  Op de wanden zijn de meest grillige figuren ontstaan door het omlaag druppelende water. Diep in de grot stroomt een beek. De grotten van Abaliget behoren tot de mooiste van Europa en een bezoek eraan schijnt bronchitis te verlichten. De fauna van het hol is zeer rijk. Er leven onder andere soorten rivierkreeften, de dichtste verwanten hiervan leven in holen in Frankrijk en Spanje. De locatie is gewoon top!

Aan het einde van het dorp ligt deze ruime en in zeer goede en direct bewoonbare villa met een mooi vrij uitzicht aan de voorzijde en aan de achterzijde. Deze villa is in 2021-2022 geheel gerenoveerd en voorzien van al het moderne comfort. De stijl van de woning is best wel majestueus te noemen en inderdaad ” anders dan anders “. Gewoon zorgeloos wonen zonder kans op toekomstige kosten…..dat is toch wel een echt voordeel in de huidige tijd en met de huidige prijzen. Met een woonoppervlak van maar liefst 290 m2 gewoon groot te noemen en derhalve ook zeer geschikt voor een mee gezinnen bewoning. De villa is goed geïsoleerd en heeft energieklasse DD en dubbele beglazing , elektrische vloerverwarming , airco’s en als men gasaansluiting wil dan is dat ook mogelijk want de gasaansluiting ligt reeds op het perceel. De villa staat op een ietwat glooiend en geheel omheind perceel van 1530 m2. Het grasperceel is met GPS ingemeten en de daarop ingestelde mobiele grasmaaier zorgt voor de rest. Gemak dient de mens.

De 290 m2 woonoppervlakte zijn verdeeld over 3 verdiepingen te weten.

Kelder:

  • dubbele garage, technische ruimte, fitnessruimte met sauna en een soort van ” mancave “

Begane grond:

  • inkomhal met erker, hal, open woonkamer aan de linkerzijde en een ruime open keuken met eetruimte aan de rechterzijde, slaapkamer met badkamer ensuite, 2e achteringang met overdekt terras en uitzicht over de tuin

1e verdieping:

  • via een vaste trap komt men in een open ruimte of 2e woonkamer, 3 slaapkamers waarvan 1 met badkamer ensuite en verder een inloopkast en een 3e badkamer.

Elektra ( 3 x 32 amp )  en water is aanwezig, gas ligt op het perceel en de afwatering loopt via het riool. Als verwarming is er vloerverwarming, airco en een typisch Hongaarse tegelkachel. Internet en tv aansluiting zijn mogelijk.

De stijl van de villa is stijlvol, majestueus en heeft veel  mogelijkheden, wonen, wonen-werken, verhuur vakantiewoning en ga zo maar door en ideaal voor iemand die net ” iets anders ” wil met al al het moderne comfort en dat op een goede en mooie locatie!

 

Prijs: € 249.000,- Kosten Koper.

 

Abaliget ligt in de provincie Baranya en heeft 636 inwoners ( 2021 ) 799-564

Video

Details

Adres

  • Stad Abaliget
  • Provincie Baranya
  • Gebied Middel groot dorp

Contactgegevens

GeGe Makelaardij
  • GeGe Makelaardij

Meer Informatie over deze woning

Vergelijkbare woningen

Vergelijk woningen

Vergelijken
GeGe Makelaardij
  • GeGe Makelaardij