Geavanceerd Zoeken

€ 0 tot € 350.000

we hebben gevonden 0 resultaten
Uw zoekresultaten

Köblény

€ 1 VERKOCHT
Referentienummer: 604
Voeg toe aan favorieten
2033
Verkocht

Beschrijving

BOERDERIJ/WIJNGAARD MET BIJGEBOUWEN en overige terreinen

De kleine wijngaard levert plus minus 200 liter biologische wijn.
De hongaarse grondwet staat toe dat daar schnaps van gestookt wordt voor persoonlijk gebruik. Daartoe is een stookketel beschikbaar.
De wijngaard ligt op een heuveltje aan de achterkant op het eigen grondstuk en is per betonnen trap bereikbaar via de appelboomgaard. De wijngaard beschikt nog over oude wijnstokken, gecombineerd met nieuwe aanplant. Een in zeer goede staat zijnd rasterhekwerk omringt het gehele terrein. Ook de druivenstokken worden geleid via een hekwerk. De achterkant van het terrein wordt begrenst door een rij enorme coniferen met daartussen een hek.

De appelboomgaard ligt ook op het heuveltje achter het huis, maar nog voor de wijngaard. Er zijn meerdere rassen geplant. Op dat terrein staan ook nog twee pruimenboompjes en vier notenboompjes. Verder staan er nog diverse loofbomen en struiken. De appeloogst kan gebruikt worden om cider te maken (en wellicht calvados )

Het arboretum ligt op het beneden terrein voor het huis en de schuur. Het arboretum bevat talloze verschillende boomsoorten en biedt in de warme zomers schaduw en koelte.

Het voorterrein bevat tevens :2314
De oprit vanaf de weg, een parkeerplaats voor twee auto’s, een rond terras met waterpartij, brandkuil en verlichting. Dit rond terras wordt omringd door kleine conifeertjes.
Tevens een zestal samengestelde kleine vierkanten gemetselde bakken met daartussen twee grote bakken waarin onder andere italiaanse kruiden en druivenstruiken staan. Er is een gemetselde houtopslag voorhanden voor de beide hout/kolenkachels in het huis. Een functionerende eigen grondwaterput met daarin een motor om het water op te pompen.

GEBOUWEN

– Een 34 meter lang woonhuis waarvoor een verhoogde overdekte galerij loopt. Voorzien van gas, water en elektriciteit en deels van een nieuwe Viessman centrale verwarming, twee badkamers.

Indeling :

1 slaap/studeerkamer, houten vloer
2 keuken met hardhouten keukenkastjes en keukenmeubel, tegelvloer
3 totaal vernieuwde badkamer, tegelvloer
4 Spijs, een van planken voorziene voorraadkamer, tegelvloer
5 woonkamer met centrale verwarming en houtkachel, hardhouten vloer
6 slaapkamer, belegd met vloerbedekking
7 3e slaapkamer voorzien van gas, water en elektriciteit, vloerbedekking op een tegelvloer en houtkachel, nu in gebruik als studio
8 bij de studio behorende keukentje met onderkastjes, nu in gebruik als donkere kamer (fotografie), tegelvloer met vloerbedekking
9 bij de studio behorende badkamer met bad douche. tegelvloer
10 opbergkamer met stellingen en reserve koel/vrieskast, tevens voorzien van een trap naar de over de totale lengte van het huis gelegen bergzolder met in uitstekende staat verkerende imposante balken voorzien van stenen dakpannen. Tegelvloer. De zolder heeft nog de oude klei bodem waarover een houten pad loopt.
11 overdekte galerij met houten zuilen die over de hele lengte doorloopt tot aan de achterkant van het huis naar de trap naar de appelboomgaard en de wijngaard. Het stuk nr 11 is ingericht met stellingen en dient als tuinkamer voor tuinmeubelopslag. Tegelvloer
12 tuinkamer voor onder andere rijdend en grof materieel (scooter, kruiwagen, dakpannen, cement) grintvloer
13 werkschuur, houtbewerking, glas in lood werk, en allerlei andere klusjes betonnen vloer
14 b apart keukentje met onderkastjes, tegelvloer, water en elektriciteit
14 a volledig ingerichte wijnkamer, materiaal voor het persen van de druiven (appels) en schnaps stookketel, kookhoek en leren bank en eethoek,
deels houten stammenvloer (zeer uniek) deels tegelvloer.
15 doorgang naar de 20 meter lange in de berg uitgegraven wijnkelder. Opslag van geperste wijn in grote glazen mandflessen en gekochte wijnen.
Deels stenen plafond deels aarden plafond. Deels grintvloer deels aarden vloer. Elektriciteit
16 trap naar het boven terrein met wijngaard en boomgaard

Boven deze werkschuren ligt een enorme zolder waarvan de vloeren en het dak gerestaureerd en geïsoleerd met dampdoorlatend plastic zijn. Tevens is er een nieuw groot Oostenrijks venster met luiken voor de inbouw van de dakkapel. Balken plafond bedekt met dakpannen. Houten vloer.

De bijgebouwen zijn in uitstekende staat, soms voorzien van zeer fraaie tegels en mozaïeken. Alle ramen zijn voorzien van luiken of dubbele ramen. De lattenluiken zijn verstelbaar. De buitendeuren zijn ook voorzien originele dubbele deuren. De binnendeuren zijn massief hout en voorzien van kleine glas in lood raampjes. Her en der zijn nog meerdere glas in lood ramen.

Dit uniek object laat zich nauwelijks goed beschrijven. Zelf zien is de beste optie.

Het huis ligt in een klein Europa dorp (officiële status gegeven door de Europese unie) in de prachtige provincie Baranya in het zuiden van Hongarije.
Het dorp wordt bewoond door veel geïmmigreerde Belgen, Nederlanders, Duitsers en uiteraard Hongaren.

Het dorp beschikt over aardgas, een computerruimte en een bibliotheek een kleine winkel annex bar. Een voetbalclub en een dansclub. De dichtstbijzijnde grote stad, 35 kilometer, is Pécs, een prachtige universiteitsstad met academisch ziekenhuis. Aldi en Lidl en Tesco in de stad en in de dorpen Komló en Bonyhád.

Het huis is ook te verdelen en te koop in drie onafhankelijke wooneenheden.

1 ) De kleine studio met keuken, badkamer en bergruimte ( eventueel een zolder deel ) 7 t/m 10. Geen verbouwingskosten
2 Het grote deel aan de voorkant 1 t/m 6. Geen verbouwingskosten
3 Het achter/boven deel met boomgaard en wijngaard met de ruimten 11 t/m 16. De zolder kan als woongedeelte worden ingericht met een trap aan de buitenkant. Dit zal uiteraard kosten met zich meebrengen.

 

 

Stad:
Omgeving:
Staat / Provincie:
Land: Hongarije
Bekijk op Google Maps
Woning ID: 46368
Prijs: € 1 VERKOCHT
Woonoppervlakte: 200 m2
Perceeloppervlakte: 1,749 m2
Kamers: 1
Slaapkamers: 3
Badkamers: 2
Referentienummer: 604
Terrassen: 1
Gemeubeld: Nee
Optie voor meer grond: Nee

Neem contact met ons op!

Plan een bezichtiging?

Vergelijk Advertenties